Sposób przygotowania:
Owsiane muffinki z bananem
1. Do jednej miski wsypujemy wszystkie suche i składniki. Do drugiej miski wbijamy jajka i wlewamy mleko i lekko je roztrzepujemy widelcem lub ,,rózgą''. Następnie mokre składniki wlewamy do suchych i dokładnie mieszamy łyżką. Na koniec dodajemy banana pokrojonego w kostkę i ponownie mieszamy.
2. Tak wykonane ciasto przekładamy do foremki do pieczenia muffinem wyłożonej papierowymi papilotkami.
3. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut do zrumienienia. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy są upieczone. Upieczone studzimy.
4. Podajemy, a ja smacznego życzę.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wyszło mi 12 sztuk muffinek.
2. Tak wykonane ciasto przekładamy do foremki do pieczenia muffinem wyłożonej papierowymi papilotkami.
3. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut do zrumienienia. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy są upieczone. Upieczone studzimy.
4. Podajemy, a ja smacznego życzę.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wyszło mi 12 sztuk muffinek.
SylaUla
Babeczka35
Dziękuję :)