Sposób przygotowania:
Placuszki drobiowo - warzywne
Filety z kurczaka oczyszczamy z błonek, myjemy i osuszamy.
Następnie kroimy w drobną kostkę, dodajemy przyprawy,przeciśnięty przez praskę czosnek oraz jajka i mieszamy.
Paprykę czerwoną po oczyszczeniu z gniazd nasiennych i umyciu kroimy w drobną kostkę dodajemy do masy, dodajemy poszatkowaną natkę pietruszki,mąkę i mieszamy do połączenia składników.
Na rozgrzany olej nakładamy porcje masy i smażymy nieduże placuszki na rumiano z każdej strony.
Następnie kroimy w drobną kostkę, dodajemy przyprawy,przeciśnięty przez praskę czosnek oraz jajka i mieszamy.
Paprykę czerwoną po oczyszczeniu z gniazd nasiennych i umyciu kroimy w drobną kostkę dodajemy do masy, dodajemy poszatkowaną natkę pietruszki,mąkę i mieszamy do połączenia składników.
Na rozgrzany olej nakładamy porcje masy i smażymy nieduże placuszki na rumiano z każdej strony.
gusia1000