Sposób przygotowania:
Owsiane pankejki z malinamiETAP 1:
Banana pokroić na plasterki prosto do miseczki. Wsypujemy odrobinę cynamonu i ugniatamy widelcem na gładką masę.
ETAP 2:
Dodajemy rozbełtane jajko, siemię lniane i mieszamy. Płatki owsiane mielimy na mąkę w młynku do kawy lub blenderem, wsypujemy do masy jajeczno- bananowej i dokładnie łączymy wszystkie składniki. Osoby, które lubią bardzo słodkie desery mogą dodać pół łyżeczki miodu.
ETAP 3:
Do gotowej, gładkiej masy dodajemy połowę przygotowanych malin i delikatnie mieszamy. Omlet smażymy pod przykryciem na patelni bez tłuszczu równomiernie rozkładając na niej masę. Podczas smażenia obracamy go tylko raz uważając żeby się nie połamał.
ETAP 4:
Omlet wykładamy delikatnie na talerz i posypujemy pozostałymi malinami. Osoby, które bardzo lubią słodkie mogą posypać penkejka jeszcze z wierzchu cukrem pudrem lub zjeść go z serkiem waniliowym.