edytaha

edytaha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 992]

Owsianka daktylowo orzechowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 4/5 głosów: 12

W dzieciństwie samo słowo „owsianka” wywoływało we mnie panikę. Teraz ją uwielbiam i jem prawie codziennie. Do wszystkiego trzeba dorosnąć ;)

Owsianka daktylowo orzechowa

Składniki:

Owsianka daktylowo orzechowa

 

Sposób przygotowania:

Owsianka daktylowo orzechowa
Daktyle i orzechy posiekać. Do małego rondelka wsypać płatki, zalać je mlekiem kokosowym. Dodać szczyptę soli, cynamon, posiekane daktyle i orzechy.
Gotować kilka minut mieszając. Po uzyskaniu odpowiadającej nam konsystencji zdjąć z ognia i dosypać jagody goji.

Przestudzić przed podaniem. 

W wersji bezglutenowej należy użyć certyfikowanych bezglutenowych płatków owsianych.