Sarenka

Sarenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Owsianka malinowa zzielonymi winogronami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przypominająca nieco zupę, gęsta, słodka owsianka na soku, z winogronami i otrębami żytnimi. Świetna na śniadanie, sycąca.

Owsianka malinowa zzielonymi winogronami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Owsianka malinowa zzielonymi winogronami

 

  • płatki owsiane - 3/4 szklanki,
  • otręby żytnie - 1/3 szklanki,
  • winogrona zielone - 10 dużych kulek,
  • sok naturalny malinowy - do smaku,
  • gorąca woda - ok 1,5 szklanki lub więcej.

Sposób przygotowania:

Owsianka malinowa zzielonymi winogronami
Płatki owsiane i otręby wsypać do większej miseczki. Zalać gorącą woda, wymieszać. Dodać sok malinowy do smaku, ponownie wymieszać. Winogrona umyć, pokroić na mniejsze części, usunąć pestki. Gdy płatki spęcznieją po kilku minutach i owsianka zrobi się bardzo gęsta, można dodać więcej wody i soku do smaku. Cześć pokrojonych owoców wymieszać z owsianką, kilkoma kawałkami udekorować wierzch. Najsmaczniejsze na ciepło.
Owsianka malinowa zzielonymi winogronami
Płatki owsiane i otręby wsypać do większej miseczki.
Owsianka malinowa zzielonymi winogronami
Platki owsiane zalać gorącą woda, wymieszać.
Owsianka malinowa zzielonymi winogronami
Dodać sok malinowy do smaku, ponownie wymieszać.
Owsianka malinowa zzielonymi winogronami
Winogrona umyć, pokroić na mniejsze części, usunąć pestki.

Tagi:

winogrona