Sposób przygotowania:
Owsianka na szybkie śniadanie "na wynos"
Ja swoje danie robię w słoiku. Dzięki temu mogę schować je w lodówce i rano szybko zabrać do pracy, zjeść w drodze bądź podgrzać w pracy w mikrofalówce.Do słoika wrzucam owsiankę (ok 7 łyżek) zalewam mlekiem tak aby mleko zakryło owsiankę. Wkładam do mikrofalówki na 60 sekund (można też podgrzać w garnku przez 3 minuty). Wanilie przepoławiam wyciągam nasionka poczym dodaje do mleka. Wrzucam również całą laskę (tą bez ziarenek) dzięki czemu mleko nabierze waniliowego smaku. Wkładam na jeszcze 20 sekund do mikrofali. Odstawiam całość na ok godzinę. Następnie dodaje resztę mleka. Słoik zakręcam wkładam do lodówki. Rano wyciągam laskę wanilii, dodaje otręby oraz owoce. Smacznego