WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1996]

Owsianka rabarbarowa z suszonymi morelami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kwaskowa owsianka ugotowana na kompocie z rabarbaru, z dodatkiem posiekanych suszonych moreli. Idealna na śniadanie.

Owsianka rabarbarowa z suszonymi morelami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Owsianka rabarbarowa z suszonymi morelami

 

Sposób przygotowania:

Owsianka rabarbarowa z suszonymi morelami

ETAP 1:

Kompot z rabarbaru przelać do rondelka i zacząć podgrzewać. Wsypać płatki owsiane i wymieszać. Rondel przykryć i na bardzo małym ogniu podgrzewać, aż płatki napęcznienia i owsianka się zagęści.

Dodać pokrojone na drobne kawałki suszone morele. Wymieszać i podgrzewać dalej przez kilka minut. Gdy płatki będą mięciutkie owsianka jest gotowa. Można ją posłodzić gdyby była zbyt kwaśna.

Owsiankę można podawać na gorąco lub na zimno.

Owsianka rabarbarowa z suszonymi morelami
Owsianke na koniec można doslodzic cukrem
Owsianka rabarbarowa z suszonymi morelami
Pokrojone drobno suszone morele dodane do owsianki
Owsianka rabarbarowa z suszonymi morelami
Płatki owsiane wsypane do gorącego kompotu.
Owsianka rabarbarowa z suszonymi morelami
Odmierzony kompot z rabarbaru przelany do rondelka