Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Naleśniki z tuńczykiem, bakłażanem i pieczarkami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczne naleśniki w wersji wytrawnej, nadziane farszem z tuńczyka, duszonego bakłażana i pieczarek, serwowane z kleksem jogurtu naturalnego.

Naleśniki z tuńczykiem, bakłażanem i pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki z tuńczykiem, bakłażanem i pieczarkami

 

 

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z tuńczykiem, bakłażanem i pieczarkami
Z podanych składników przygotowujemy ciasto i smażymy naleśniki.

Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy pokrojonego w kostkę bakłażana oraz pieczarki. Solimy i dusimy około 10 minut.

Dodajemy śmietanę, tuńczyka oraz przyprawy. Mieszamy i podsmażamy jeszcze przez 1-2 minuty.

Smarujemy naleśniki farszem i posypujemy startym żółtym serem. Składamy na pół i jeszcze raz na pół. Podsmażamy na maśle i podajemy z kleksem jogurtu naturalnego i szczyptą słodkiej papryki.
Naleśniki z tuńczykiem, bakłażanem i pieczarkami
Pieczarki oraz bakłażana myjemy i kroimy w kostkę.
Naleśniki z tuńczykiem, bakłażanem i pieczarkami
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy pokrojonego w kostkę bakłażana oraz pieczarki.
Naleśniki z tuńczykiem, bakłażanem i pieczarkami
Dodajemy śmietanę, tuńczyka oraz przyprawy. Mieszamy i podsmażamy jeszcze przez 1-2 minuty.
Naleśniki z tuńczykiem, bakłażanem i pieczarkami
Smarujemy naleśniki farszem i posypujemy startym żółtym serem. Składamy na pół i jeszcze raz na pół.