Sposób przygotowania:
Naleśniki z tuńczykiem, bakłażanem i pieczarkami
Z podanych składników przygotowujemy ciasto i smażymy naleśniki.
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy pokrojonego w kostkę bakłażana oraz pieczarki. Solimy i dusimy około 10 minut.
Dodajemy śmietanę, tuńczyka oraz przyprawy. Mieszamy i podsmażamy jeszcze przez 1-2 minuty.
Smarujemy naleśniki farszem i posypujemy startym żółtym serem. Składamy na pół i jeszcze raz na pół. Podsmażamy na maśle i podajemy z kleksem jogurtu naturalnego i szczyptą słodkiej papryki.
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy pokrojonego w kostkę bakłażana oraz pieczarki. Solimy i dusimy około 10 minut.
Dodajemy śmietanę, tuńczyka oraz przyprawy. Mieszamy i podsmażamy jeszcze przez 1-2 minuty.
Smarujemy naleśniki farszem i posypujemy startym żółtym serem. Składamy na pół i jeszcze raz na pół. Podsmażamy na maśle i podajemy z kleksem jogurtu naturalnego i szczyptą słodkiej papryki.
biedroneczki
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2