Sposób przygotowania:
Ozorki duszone w śmietanie.
Ozorki ugotowane wcześniej obieramy ze skórki i kroimy je na półplasterki.
Obieramy cebulęi kroimy ją w kostkę.
Przesmażamy ją na sklarowanym maśle. Gdy cebula się zacznie rumienić dodajemy ozorki,
posiekany czosnek (obrany uprzednio) i przesmażamy wszystko razem przez 5 minut.
Zalewamy ozorki śmietaną, dodajemy posiekane drobno listeczki ogórecznika oraz posiekane papryczki
(bez pestek), doprawiamy potrawę tymiankiem, solą i pieprzem (czarnym i ziołowym).
Odstawiamy na bardzo mały ogień, by sos się lekko zredukował i wchłonął aromat przypraw.
W międzyczasie gotujemy makaron aldente.
Podajemy makaron z ozorkami i sosem udekorowany kwiatkami ogórecznika.
Obieramy cebulęi kroimy ją w kostkę.
Przesmażamy ją na sklarowanym maśle. Gdy cebula się zacznie rumienić dodajemy ozorki,
posiekany czosnek (obrany uprzednio) i przesmażamy wszystko razem przez 5 minut.
Zalewamy ozorki śmietaną, dodajemy posiekane drobno listeczki ogórecznika oraz posiekane papryczki
(bez pestek), doprawiamy potrawę tymiankiem, solą i pieprzem (czarnym i ziołowym).
Odstawiamy na bardzo mały ogień, by sos się lekko zredukował i wchłonął aromat przypraw.
W międzyczasie gotujemy makaron aldente.
Podajemy makaron z ozorkami i sosem udekorowany kwiatkami ogórecznika.