Sposób przygotowania:
Ozorki z jogurtowym sosie z chrzanem
Ozorki oczyścić ze ślinianek i obgotować ok 10 min .. pierwszą wodę odlać.
Zalać wrzątkiem .. dodać pól cebuli i marchewkę posolić i ugotować ozorki do miękkości (marchewkę wyjąc wcześniej jak będzie miękka) Wyjąc Ugotowane ozorki oczyścić z resztek skórki i pokroić w plastry ..
włożyć do garnka .. dodać pokrojoną w plasterki marchewkę i 1/4 posiekanej cebuli ..
Jogurt wymieszać z chrzanem i mąka kukurydzianą , wlać do ozorków i ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia .. chwilę pogotować doprawić do smaku solą i pieprzem .. Podawać np z kaszą na sypko i papryką czy ogórkiem kiszonym.
Zalać wrzątkiem .. dodać pól cebuli i marchewkę posolić i ugotować ozorki do miękkości (marchewkę wyjąc wcześniej jak będzie miękka) Wyjąc Ugotowane ozorki oczyścić z resztek skórki i pokroić w plastry ..
włożyć do garnka .. dodać pokrojoną w plasterki marchewkę i 1/4 posiekanej cebuli ..
Jogurt wymieszać z chrzanem i mąka kukurydzianą , wlać do ozorków i ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia .. chwilę pogotować doprawić do smaku solą i pieprzem .. Podawać np z kaszą na sypko i papryką czy ogórkiem kiszonym.
Sarenka
Golden