Sposób przygotowania:
Pachnące słońcem ciasto z renklodami
Sposób przygotowania:
Przepis na okrągłą formę średnicy 25 cm. Należy ją wysmarować i posypać bułką tartą.Ze składników należy ugnieść kruszonkę.
Ciasto:
Mikserem ucierać masło z cukrem 8-10 min. Ciągle ucierając dodawać po jednym jajku. Następnie dodawać mąkę z proszkiem i miksować na mniejszych obrotach do połączenia się składników. Ciasto wyłożyć do tortownicy, na wierzchu rozkładać ćwiartki śliwek - rozcięciem do góry. Posypać kruszonką i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.
Piec przez ok. 1h. Po przestudzeniu zdjąć obręcz i pokroić. Smacznego!!
Przepis na okrągłą formę średnicy 25 cm. Należy ją wysmarować i posypać bułką tartą.Ze składników należy ugnieść kruszonkę.
Ciasto:
Mikserem ucierać masło z cukrem 8-10 min. Ciągle ucierając dodawać po jednym jajku. Następnie dodawać mąkę z proszkiem i miksować na mniejszych obrotach do połączenia się składników. Ciasto wyłożyć do tortownicy, na wierzchu rozkładać ćwiartki śliwek - rozcięciem do góry. Posypać kruszonką i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.
Piec przez ok. 1h. Po przestudzeniu zdjąć obręcz i pokroić. Smacznego!!