Sposób przygotowania:
Kokosowiec ze śliwkami i kruszonką
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać na stolnicę i posiekać na wiórki z masłem ostrym nożem.Zsunąć na stos,zrobić dołek, wbić żółtka oddzielone od białek, dodać cukier, cukier waniliowy, śmietankę i wiórki kokosowe. Wyrabiać i zagnieść ciasto w kulę. Zapakować i schłodzić ok. 30 min. Blaszkę do tartej natłuścić i nagrzać piekarnik do 190-200 st. C. Na stolnicy zarobić składniki na kruszonkę i porwać ciasto na strzępki-te na kruszonkę. Schłodzone ciasto rozwałkować, posypując mąką pod spód oraz wylepić nim blaszkę. Na wierzch wyłożyć łyżką konfiturę ze śliwek sezonowych, np. renklod i posypać kruszonką. Wstawić blaszkę do piekarnika na środek. Piec z 25- 30 min. Po upieczeniu wyjąć i kroić.