Sposób przygotowania:
Ciasto orzechowe z renklodami
Śliwki umyj,osusz,a następnie przekrój wzdłuż i wydryluj.Ciasto-zmiel orzechy.Masło starannie utrzyj na puch z cukrem.Powoli ucierając,wbijaj do masy po jednym jajku.Następnie masę powoli wymieszaj z mąką,orzechami i proszkiem do pieczenia,i jogurtem.Tak przygotowane ciasto orzechowe rozsmaruj w przygotowanej tortownicy.Posyp je Sliwkami.Owoce na cieście oprósz delikatnie cynamonem.Ciasto wstaw do piekarnika i piecz ok.45 minut w 180 stopniach.Upieczone ciasto posyp cukrem pudrem
Reni47
Reni47
Reni47
Ciasto wyszło pięknie, bez zakalca, czego się bardzo obawiałam, ponieważ śliwki były bardzo dojrzałe i trudno było z nich usunąć pestki, na dodatek usuwałam z nich skórkę bo łatwiej schodziła niż pestki, zatem wyszła na wierzchu konsystencja marmolady.
Mam jednak pytanie, w którym miejscu należało użyć dżemu śliwkowego i płatków migdałowych, bo mi te składniki pozostały nie użyte