Sposób przygotowania:
Ciasto z rekondlami
Przygotowanie;
Do dużej misy wsypać obrane i posiekane renklody,orzechy.
W osobnej misce ubić jajka z cukrem na puszystą masę.Do jajek dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną,proszek do pieczenia.Wlać rozgrzane i stopione masło.Do tej całości wsypać zawartość dużej miski z renklodami i dokładnie wszystko wymieszać.Przelać do wysmarowanej masłem brytfanki.Posypać cynamonem.Piec w temp.200 s.c około 45 minut.Po wyjęciu obsypać aromatyzowaną wanilią.
Do dużej misy wsypać obrane i posiekane renklody,orzechy.
W osobnej misce ubić jajka z cukrem na puszystą masę.Do jajek dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną,proszek do pieczenia.Wlać rozgrzane i stopione masło.Do tej całości wsypać zawartość dużej miski z renklodami i dokładnie wszystko wymieszać.Przelać do wysmarowanej masłem brytfanki.Posypać cynamonem.Piec w temp.200 s.c około 45 minut.Po wyjęciu obsypać aromatyzowaną wanilią.