Sposób przygotowania:
ciasto kruche z renklodami
Mąkę wysyp na stolnicę, wbij żółtka, dodaj pokrojoną margarynę, dodaj cukier (1/2 szklanki), kwaśną śmietanę i zarób ciasto. Odstaw je na pól godziny do lodówki. Śliwki renklody umyj, osącz, wypestkuj, przekrój na pół. Blachę przygotuj- wysmaruj tłuszczem. Wyjmij ciasto z lodówki. 2/3 rozwałkuj na stolnicy, wyłóż na blachę. Śliwki kładź na ciasto, posypuj cukrem waniliowym, cynamonem i można jeszcze cukrem. Białka ubij, dodaj 1/2 szkl cukru i rozsmaruj na śliwkach. !/3 ciasta rozwałkuj na stolnicy i połóż na śliwki. Wstaw do piekarnika i piecz 40 minut w 180 stopniach.
![ciasto kruche z renklodami ciasto kruche z renklodami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-kruche-z-renklodami-129469.jpg)
![ciasto kruche z renklodami ciasto kruche z renklodami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-kruche-z-renklodami-129470.jpg)
![ciasto kruche z renklodami ciasto kruche z renklodami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-kruche-z-renklodami-129471.jpg)
![ciasto kruche z renklodami ciasto kruche z renklodami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-kruche-z-renklodami-129472.jpg)