paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Pączki anielskie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Bardzo proste i pyszne pączki bez drożdży z serkiem waniliowym homogenizowanym obtoczone w całości w cukrze pudrze.

Pączki anielskie

Składniki:

Pączki anielskie

 

  • mąka 1 szkl
  • jajka 2 szt
  • sererk homogenizowany waniliowy 200 g
  • sól 1/3 łyżeczki
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • cukier puder 3/4 szkl

Sposób przygotowania:

Pączki anielskie
Serek waniliowy i jaja połączyć ze sobą. Do masy serowo jajecznej dodać mąkę proszek do pieczenia i sol. Wymieszać ciasto na gładką masę bez grudek. Odstawić na 15-20 minut.

Ciasto wykładać na rozgrzany olej okrągłą łyżką ( lub zwykłą tyle że pączki nie będą tak okrągłe) którą co jakiś czas namoczyć w oleju aby ciasto lepiej odchodziło.

Po usmażeniu pączków kłaść je na ręcznik kuchenny i gdy ostygną obtoczyć obficie w cukrze pudrze.