Sposób przygotowania:
Pączki anielskie
Serek waniliowy i jaja połączyć ze sobą. Do masy serowo jajecznej dodać mąkę proszek do pieczenia i sol. Wymieszać ciasto na gładką masę bez grudek. Odstawić na 15-20 minut.
Ciasto wykładać na rozgrzany olej okrągłą łyżką ( lub zwykłą tyle że pączki nie będą tak okrągłe) którą co jakiś czas namoczyć w oleju aby ciasto lepiej odchodziło.
Po usmażeniu pączków kłaść je na ręcznik kuchenny i gdy ostygną obtoczyć obficie w cukrze pudrze.
Ciasto wykładać na rozgrzany olej okrągłą łyżką ( lub zwykłą tyle że pączki nie będą tak okrągłe) którą co jakiś czas namoczyć w oleju aby ciasto lepiej odchodziło.
Po usmażeniu pączków kłaść je na ręcznik kuchenny i gdy ostygną obtoczyć obficie w cukrze pudrze.