Sposób przygotowania:
Pączki hiszpańskie
Zagotowujemy wodę z tłuszczem, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem i energicznie mieszamy do połączenia się składników. Gotujemy ciągle mieszając około 3 minut- aż na dnie garnka pokarze się nalot. Całość studzimy. Do wystudzonej masy dodajemy kolejno po jednym jajku- cały czas ucierając mikserem aż masa będzie jednolita i gładka, na kocu dodajemy ocet- mieszamy Papier do pieczenia kroimy na kwadraty. Masę przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy na papierze kółeczka- wielkość jaką chcemy. ja robiła podwójne okrążenia, żeby pączki byłe wyższe. Wkładamy papierem do góry i smażymy w gorącym oleju na rumiano Przed odwróceniem pączka zdejmujemy papier ( można wykorzystać go kilka krotnie) Lukier. Do cukru dodajemy sok z cytryny i gorącą wodę. Usmażone pączki zanurzamy w lukrze i odstawiamy do ostygnięcia. Smacznego:)