Sposób przygotowania:
Pyszne gniazda- pączki hiszpańskie
Do rondelka wlewamy szklankę wody , sól i dodajemy masło. Gotujemy. Następnie dodajemy szklankę mąki. Mieszamy razem wszystko do momentu aż masa zrobi się jednolita i gładka. Studzimy ciasto. Po ostudzeniu miksujemy dodając po jednym jajku.z papieru do pieczenia( ja używam zawsze papieru śniadaniowego) wycinamy kwadraty o boku ok 10 cm. smarujemy nasz kwadracik tłuszczem i ze szprycy wyciskamy nasze gniazdko. Wkładamy do góry papierem nasze gniazda na rozgrzany olej ( papierek po 1 minucie zdjąć - sam będzie ładnie odchodził) i smażyć po 3 minuty z każdej strony. Następnie wyłożyć na ręcznik papierowy w celu odsączenia z tłuszczu.Posypać cukrem pudrem lub polać lukrem Smacznego :)