Sposób przygotowania:
Pączki pieczoneI
 
1.	Meko lekko podgrzewam i wszystkie składnik na rozczyn łączę ze sobą, mieszając żeby nie powstały grudki i odstawiam do wyrośnięcia.
2.	Mąkę, sól wsypuje do większej miski, wbijam żółtka, wlewam rozpuszczone z cukrem, ostudzone masło, pozostałe mleko i wyrośnięty rozczyn. Wyrabiam ciasto i odstawiam do wyrośnięcia na około 1 godzinę.
II
 
3.	Następnie ciasto wykładam na blat oprószony mąką i rozwałkowuje ciasto grubości 1, 5 cm. Wycinam kółka i na środku umieszczam po łyżeczce dżemu
4.	Zwijam ciasto do góry, zlepiam brzegi tak żeby powstały nam okrągłe kule.
III
 
5. Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniku 20 minut w 180°C.
IV
 
6.	Przed podaniem posypuję cukrem pudrem.
7.	Gotowe.
8.	Smacznego.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
