Sposób przygotowania:
Pyszny deser jogurtowo pomarańczowy na zimno
Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, na dnie formy ułożyć herbatniki.
Jogurt truskawkowy wymieszać z galaretką truskawkową, schować do lodówki, gdy będzie prawie stężały to wylać na herbatniki. Na wierzchu posypać czekoladą rozdrobnioną w rozdrabniaczu, poukładać herbatniki na czekoladzie, lekko przycisnąć i do lodówki.
Żelatynę deserową na 1 litr rozpuścić w 200 ml gorącego soku pomarańczowego, po wymieszaniu wlać do reszty zimnego soku pomarańczowego, do lodówki. Gdy zacznie tężeć to wylać do formy na herbatniki, posypać posiekanymi orzechami włoskimi. Schować do lodówki najlepiej na całą noc, kroić nożem maczanym w gorącej wodzie.
Jogurt truskawkowy wymieszać z galaretką truskawkową, schować do lodówki, gdy będzie prawie stężały to wylać na herbatniki. Na wierzchu posypać czekoladą rozdrobnioną w rozdrabniaczu, poukładać herbatniki na czekoladzie, lekko przycisnąć i do lodówki.
Żelatynę deserową na 1 litr rozpuścić w 200 ml gorącego soku pomarańczowego, po wymieszaniu wlać do reszty zimnego soku pomarańczowego, do lodówki. Gdy zacznie tężeć to wylać do formy na herbatniki, posypać posiekanymi orzechami włoskimi. Schować do lodówki najlepiej na całą noc, kroić nożem maczanym w gorącej wodzie.