Sposób przygotowania:
Gofry domowe kakaowe
Składniki temperatura pokojowa= do pojemnika wsypać cukier puder, wbić jajka i mikserem utrzeć do białości.
Do masy jajecznej wsypać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, wlać mleko, olej rzepakowy i mikserem połączyć składniki, wsypać kakao, cynamon i mikserem połączyć składniki, odstawić na 40 minut.
Gofrownicę raz przesmarować olejem, włączyć aby się rozgrzała, wlać chochelką porcję ciasta, zamknąć gofrownicę, piec wg czasu podanego do mocy gofrownicy ( u mnie 13 minut) i nie otwierać w trakcie pieczenia.
Upieczone gofry kłaść na kratce, aby odparowały, nie będą gumowate tylko chrupiące, przed podaniem posmarować dżemem (u mnie czarna porzeczka) i posypać pudrem cukrem.
Do masy jajecznej wsypać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, wlać mleko, olej rzepakowy i mikserem połączyć składniki, wsypać kakao, cynamon i mikserem połączyć składniki, odstawić na 40 minut.
Gofrownicę raz przesmarować olejem, włączyć aby się rozgrzała, wlać chochelką porcję ciasta, zamknąć gofrownicę, piec wg czasu podanego do mocy gofrownicy ( u mnie 13 minut) i nie otwierać w trakcie pieczenia.
Upieczone gofry kłaść na kratce, aby odparowały, nie będą gumowate tylko chrupiące, przed podaniem posmarować dżemem (u mnie czarna porzeczka) i posypać pudrem cukrem.