Sposób przygotowania:
Pieczone pączki z czekoladą
Do ośmiu szklanek mąki dodajemy ciepłe mleko, cukier, drożdże, olej i i zagniatamy, ciasto ma być być luźne). Zostawiamy go na dwie godziny w ciepłym miejscu.
Po tym czasie wsypujemy resztę mąki 1 szklanka, sól, proszek i wyrabiamy. Ciasto dzielimy na kilka części. Każdą część wałkujemy na szerokość ok 10 cm.
Środek smarujemy czekoladą, i zwijamy w rulonik. Kroimy w ok 10 cm wałki i zlepiamy brzegi. Wkładamy do blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 C i pieczemy przez 50 min. Smacznego ;)
Po tym czasie wsypujemy resztę mąki 1 szklanka, sól, proszek i wyrabiamy. Ciasto dzielimy na kilka części. Każdą część wałkujemy na szerokość ok 10 cm.
Środek smarujemy czekoladą, i zwijamy w rulonik. Kroimy w ok 10 cm wałki i zlepiamy brzegi. Wkładamy do blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 C i pieczemy przez 50 min. Smacznego ;)