Sposób przygotowania:
Pączki pieczone
Przygotować rozczyn:
W misce rozetrzeć drożdże, 2 łyżki cukru, 2 łyżki mąki i 50 ml ciepłego mleka ( z podanych 200ml).
Odstawić na 20 minut.
W dużej misce umieścić mąkę, sól, cukier, roztopione masło, rozczyn i żółtka oraz resztę mleka.
Wymieszać składniki i przełożyć pod mikser z hakiem, wyrabiać 10 minut, po czym odstawić w ciepłe miejsce na godzinę.
Po tym czasie odrywać kawałki ciasta, nadziewać marmoladą. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem i odstawić na kolejne 20 minut. Piec w temperaturze 180 stopni około 30 minut.
Podawać z lukrem i skórką pomarańczową lub cukrem pudrem.
W misce rozetrzeć drożdże, 2 łyżki cukru, 2 łyżki mąki i 50 ml ciepłego mleka ( z podanych 200ml).
Odstawić na 20 minut.
W dużej misce umieścić mąkę, sól, cukier, roztopione masło, rozczyn i żółtka oraz resztę mleka.
Wymieszać składniki i przełożyć pod mikser z hakiem, wyrabiać 10 minut, po czym odstawić w ciepłe miejsce na godzinę.
Po tym czasie odrywać kawałki ciasta, nadziewać marmoladą. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem i odstawić na kolejne 20 minut. Piec w temperaturze 180 stopni około 30 minut.
Podawać z lukrem i skórką pomarańczową lub cukrem pudrem.