WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2009]

Pączki serowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pączki choć nie do końca w kształcie pączków. Zrobione z chudego białego sera, na proszku do pieczenia.

Pączki serowe Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Pączki serowe

 

  • 250g białego chudego sera w kostce
  • 250g mąki pszennej tortowej
  • 125g margaryny
  • 2 łyżki cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki wódki
  • 1 jajko
  • Ok. 0,7l oleju
  • Cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Pączki serowe

ETAP 1:

Mąkę wsypać do miski. Dodać cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Dodać ser najlepiej zmielony. Wbić jajko. Dodać margarynę startą na tarce. Dodać wódkę. Zagnieść elastyczne ciasto.

Ciasto podzielić na kilka części. Każdą uformować w wałeczki, a następnie pokroić na kawałki.

W garnku rozgrzać olej. Wkładać pączki i smażyć po kilka minut aż będą rumiane z każdej strony. Wyjmować na talerz przykryty ręcznikiem papierowym.

Posypać cukrem pudrem.

Pączki serowe
Porcja pączków po usmażeniu wyłożona na ręcznik papierowy
Pączki serowe
Pączki serowe w trakcie smażenia na oleju
Pączki serowe
Uformowane pączki na blacie czekają na smażenie
Pączki serowe
Zagniecione ciasto w misce na pączki serowe
Pączki serowe
Składniki na pączki umieszczone w misce