Sposób przygotowania:
Pączki z nadzieniem adwokatowym
Drożdże pokruszyć, wymieszać z łyżką cukru, zalać ciepłym mlekiem, dodać pół szklanki mąki. Wszystko zamieszać i odstawić na 15 minut do wyrośnięcia. Żółtka z pozostałym cukrem i cukrem waniliowym utrzeć. Pozostałą mąkę przesiać do dużej miski. Dodać wyrośnięty rozczyn, pozostałe składniki i wyrobić ciasto, pod koniec dodać rozpuszczone, przestudzone masło. Wyrobione ciasto przykryć i odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. W międzyczasie przygotować krem: 1 szkl mleka z cukrem zagotować. w pozostałym wymieszać żółtka z mąką i budyniem, połączyć z gorącym mlekiem i gotować ciągle mieszając przez 2-3 minuty. Gorący budyń połączyć z likierem, przykryć folią spożywczą i odłożyć do ostudzenia. Gdy ciasto podwoi swoją objętość, wyłożyć na posypaną mąką stolnicę i rozwałkować na grubość około 1,5 cm i szklanką lub okrągłą foremką wycinać pączki. Ułożyć na posypanej mąka desce, przykryć i odłożyć do wyrośnięcia. Wyrośnięte pączki smażyć z obu stron na rozgrzanym do 175 stopni oleju. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku. Lekko przestudzone pączki napełnić kremem za pomocą szprycy cukierniczej i posypać cukrem pudrem.