zakrecona8

zakrecona8

Starszy Kucharz
[Przepisów: 13]

Pączki zakreconej 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Przepis sprawdzony w tłusty czwartek i naprawdę godny uwagi. Pączki wyszły bardzo smaczne i szybko znikały z talerzy, jak na ten dzień przystało. ;)

Pączki zakreconej 2 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pączki zakreconej 2

 

 

  • marmolada
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Pączki zakreconej 2
Z 3/4 szklanki ciepłego mleka, 15 dag drożdży, i łyżki mąki i łyżeczki cukru zrobić rozczyn. Dwa budynie rozrobić w szklance mleka, resztę zagotować. Rozrobiony budyń wlać do gotującego się mleka, a gdy zacznie tężeć, wrzucić do niego kostkę margaryny. Gotować aż do rozpuszczenia margaryny, pozostawić do wystudzenia. Jaja, mąkę i cukier wsypać do miski. Wlać rozczyn, wyrobić. Na koniec dodać wystudzony (ale nie zimny) budyń. Ciasto pozostawić do wyrośnięcia. Potem formować z niego kulki i nadziewać marmoladą. Smażyć na głębokim oleju, aż do zrumienienia.
Pączki zakreconej 2
Z mąki, mleka, cukry i drożdży przygotować rozczyn.
Pączki zakreconej 2
Ugotować budyń, gdy zacznie tężeć, wrzucić margarynę.
Pączki zakreconej 2
Ze wszystkich składników wyrobić ciasto.
Pączki zakreconej 2
A tak wyglądają nasze pączki przed