Sposób przygotowania:
Ciasteczka Oreo
1. Na samym początku zagniatam ciasto. Margarynę, mąkę, cukier puder i proszek do pieczenia przekładam do miski.
2. Następnie margarynę z tymi składnikami rozcieram opuszkami palców, aż powstaną małe grudki.
3. Gotowe już ciasto wałkuję i szklanką wykrawam średniej grubości ciasteczka.
4. Z kolei układam je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w 180 stopniach przez 20-25 minut.
5. Upieczone ciasteczka odkładam do ostygnięcia.
6. W tym czasie przygotowuję krem. Śmietanę typu Śnieżka ubijam z bardzo zimnym mlekiem na puszystość. Następnie do niej wsypuję mleko w proszku i chwilkę ubijam.
7. Ciasteczka przekładam gotowym kremem.
8. Ciasteczka są gotowe do podania. Smacznego!
2. Następnie margarynę z tymi składnikami rozcieram opuszkami palców, aż powstaną małe grudki.
3. Gotowe już ciasto wałkuję i szklanką wykrawam średniej grubości ciasteczka.
4. Z kolei układam je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w 180 stopniach przez 20-25 minut.
5. Upieczone ciasteczka odkładam do ostygnięcia.
6. W tym czasie przygotowuję krem. Śmietanę typu Śnieżka ubijam z bardzo zimnym mlekiem na puszystość. Następnie do niej wsypuję mleko w proszku i chwilkę ubijam.
7. Ciasteczka przekładam gotowym kremem.
8. Ciasteczka są gotowe do podania. Smacznego!