Sposób przygotowania:
Pakieciki z serem
1. Ciasto: Mąkę przesiać, wkruszyć drożdże, wbić jajka, dodać szczyptę soli, cukry oraz wiórki margaryny. Wszytsko razem posiekać i zagnieść. Uformować kulę i porobić w niej palcem dziury. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce, aż ciasto podwoi swą objętość a dziury się zapełnia. Ciasto rozwałkować, wycinać kwadraty 10x10cm. 2. Nadzienie: Twaróg zmiksować z jajkiem, cukrami i świeżo startą skórką z cytryny. Nakładać po łyżce farszu na rozwałkowane kwadraty. Zlepiać brzegi tworząc kopertę. Każde ciastko posmarować rozkłóconym jajkiem, delikatnie posypać cukrem. Piec ok. 15-20min w temp. 190st.
2milutka
czekoladka_m