Sposób przygotowania:
Pałacinki z ricotta i brzoskwinią Mariel
Brzoskwinie połówki wkładamy do garnka i razem z sokiem zagotować . W 100 ml wody rozpuścić mąkę ziemniaczaną i wlać do gotujących się brzoskwiń, poczekać aż zgęstnieje ściągnąć z ognia . W ten sposób powstanie nam kisiel , Ser wyłożyć do miseczki , dodać likier i cukier puder , dokładnie wymieszać , to będzie farsz to palacinek. Masełko rozpuścić. Do miski wlać mleko i miksując na wolnych obrotach dodawać , mąkę , cukier wanilinowy lub (esencje waniliową 2 łyżki) , jajko i szczyptę soli oraz roztopione wystudzone masło .Odstawić na 30 minut. Patelnie każdorazowo przed każdym plackiem smaruje margaryną , na patelnie wlewam chochlą ciasto , tak by rozlało się po całej powierzchni patelni , tworząc cienką warstwę , smażę na rumiano z obu stron. Na usmażone palacinki nakładam farsz serowy i składam w kopertę , kisiel z brzoskwiniami , podgrzewam na małym ogniu tak by był letni . Na każdy placek nakładam po połówce brzoskwini , na talerzyk nakładam też po łyżce kisielu.