Sposób przygotowania:
Pałki kurczaka w jogurcie i curry
Oczyszczone,umyte i wytarte papierowym ręcznikiem mięso przełożyć do miski. Pałki kurczaka natrzeć solą,papryką,curry.Całość polać jogurtem wymieszanym z musztardą.Miskę przykryć szczelnie folią i wstawić do lodówki na całą noc lub kilka godzin. Naszykować naczynie żaroodporne ,przełóżyć do niego mięso ,polać powstałym sosem i wstawić do piekarnika.Piekarnik włączyć i ustawić tem. 180 C. Piec przez ok. 1 godzinę,od czasu do czasu polać wytworzonym sosem.Podawać z frytkami,kaszką kus kus lub ryżem.Smacznego:)
-Natka-
Netka
Ja też często "moczę" mięso w jogurcie albo maślance bo potem ma taki fajny smak i jest delikatne,jak napisałaś:) Dziękuję:)