Sposób przygotowania:
Pałki kurczaka w majonezowej marynacieETAP 1:
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na małe cząstki, oprószamy solą do smaku oraz przyprawą do ziemniaków, układamy w naczyniu żaroodpornym.
ETAP 2:
Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę ucieramy go z oliwą oraz solą i papryką słodką i wędzoną, taką mieszanką nacieramy pałki, i wstawiamy na godzinę do lodówki. Majonez łączymy z musztardą oraz suszoną jarzynką
ETAP 3:
Pałki po wyjęciu z marynaty olejowej maczamy w marynacie majonezowej i układamy na ziemniakach, całość przykrywamy folią aluminiową i pieczemy godzinę w temp 180*c.
Na kilka minut przed końcem pieczenia, pałki odkrywamy z folii , aby złapały rumieńca. Podajemy gorące z ulubionym bukietem, surówek.
Życzę smacznego!