Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

pałki kurczaka w brzoskwinach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczny kurczak, prosty w przygotowaniu. Idealny z ryżem jako drugie danie obiadowe.

pałki kurczaka w brzoskwinach

Składniki:

pałki kurczaka w brzoskwinach

 

 

Sposób przygotowania:

pałki kurczaka w brzoskwinach
Pałki kurczaka myjemy i czyścimy. Następnie przygotowujemy marynatę z 1/2 szklanki soku z brzoskwini, ostrej papryki, miodu, oleju, ziół prowansalskich, soli i pieprzu. Mieszamy aż będzie jednolita i obtaczamy w niej mięso. Następnie odkładamy do lodówki na godzinę. Po tym czasie mięso wkładamy do głębokiego, żaroodpornego naczynia i okładamy je owocami brzoskwini. Pieczemy w piekarniku, w 180 stopniach około 40 minut, aż mięso nabierze koloru. Podajemy z ryżem lub sałatką.