bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 873]

Pałki z kurczaka po aztecku

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Pałki z kurczaka są smaczne, dodatek skórki pomarańczowej i pieprzu azteckiego sprawia że są bardzo aromatyczne i soczyste.

Pałki z kurczaka po aztecku

Składniki:

Pałki z kurczaka po aztecku

 

  • 1 kilogram pałek z kurczaka
  • 1/4 szklanki oleju
  • 2 łyżki pieprzu azteckiego
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 0,5 łyżeczki mielonej skórki pomarańczowej

Sposób przygotowania:

Pałki z kurczaka po aztecku
Pałki z kurczaka dokładnie myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Do miski wlewamy olej, dodajemy pieprz aztecki, mieloną skórkę pomarańczową oraz sól, dokładnie mieszamy. Nacieramy pałki z kurczaka, przekładamy do miski, wstawiamy na noc do lodówki.

Przekładamy do naczynia żaroodpornego, pieczemy pod przykryciem przez godzinę w temperaturze 180 stopni.