Sposób przygotowania:
Kurczak pieczony na ostro
Ćwiartki z kurczaka dokładnie myjemy, oczyszczamy i dzielimy na dwie części.
Tak przygotowane mięso przekładamy do miski. Dodajemy przyprawy ( ilość zależy od naszych upodobań) olej oraz miód. Mieszamy, by przyprawy obtoczyły mięso. Dodajemy czosnek i ponownie mieszamy. Czosnek można dodać razem z przyprawami, ale ja zapomniałam o nim temu trafił później. Tak przygotowane mięso odstawiamy do lodówki najlepiej na noc.
Następnego dnia wyjmujemy mięso przynajmniej godzinę przed pieczeniem. Przekładamy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w 180 st do miękkości ( około godzinę). Czas pieczenia zależy od wielkości nóżek. Im większe tym dłużej się pieką.
Tak przygotowane mięso przekładamy do miski. Dodajemy przyprawy ( ilość zależy od naszych upodobań) olej oraz miód. Mieszamy, by przyprawy obtoczyły mięso. Dodajemy czosnek i ponownie mieszamy. Czosnek można dodać razem z przyprawami, ale ja zapomniałam o nim temu trafił później. Tak przygotowane mięso odstawiamy do lodówki najlepiej na noc.
Następnego dnia wyjmujemy mięso przynajmniej godzinę przed pieczeniem. Przekładamy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w 180 st do miękkości ( około godzinę). Czas pieczenia zależy od wielkości nóżek. Im większe tym dłużej się pieką.