Sposób przygotowania:
Pałki z kurczaka w płatkach kukurydzianych
Pałki wraz innym mięsem zalać wodą , dodać jarzyny, przyprawić do smaku solą.
Gotować na wolnym ogniu do miękkości składników. Wyjąć z rosołu pałki i osuszyć, posypać ziołami, solą i przyprawić pieprzem. Obsypać mąką i zamaczać w rozbełtanym jajku dookoła, następnie panierować w płatkach kukurydzianych wcześniej rozkruszonych w dłoniach.
Na patelni rozgrzać olej rzepakowy i smażyć na złoty kolor. Podawać do drugiego dania z ziemniakami i sałatką.
Gotować na wolnym ogniu do miękkości składników. Wyjąć z rosołu pałki i osuszyć, posypać ziołami, solą i przyprawić pieprzem. Obsypać mąką i zamaczać w rozbełtanym jajku dookoła, następnie panierować w płatkach kukurydzianych wcześniej rozkruszonych w dłoniach.
Na patelni rozgrzać olej rzepakowy i smażyć na złoty kolor. Podawać do drugiego dania z ziemniakami i sałatką.