WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1460]

Pałki z kurczaka w sosie warzywnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pałki z kurczaka duszone w sosie warzywnym zblendowanym na jednolity krem. Sa delikatne i mięciutkie.

Pałki z kurczaka w sosie warzywnym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pałki z kurczaka w sosie warzywnym

 

  • 6-7 pałek z kurczaka lub udek
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • Kawałek selera
  • Kawałek pora
  • 2 listki laurowe
  • 3 ziela angielskie
  • Sól, pieprz
  • Koperek
  • Przyprawa do kurczaka
  • 1 cebula
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Pałki z kurczaka w sosie warzywnym

ETAP 1:

Kurczaka umyć i osuszyć. Przyprawić przyprawą do kurczaka. Obsmażyć na patelni na oleju.

Dodać pokrojoną cebulę i smażyć do zrozumienia. Przełożyć do garnka. Dodać pokrojoną w kostkę marchewkę, pietruszkę, selera i pora. Dolać tyle wody aby zakryć mięso i warzywa. Dodać przyprawy i dusić do miękkości.

Następnie wyjąć kurczaka, listki i ziele angielskie, a resztę zblendowac na krem. Włożyć z powrotem mięso i doprawić w razie potrzeby solą i pieprzem.

Podawać z ziemniakami, ryżem lub kaszą.

Pałki z kurczaka w sosie warzywnym
Sos po przygotowaniu zblendowany na krem.
Pałki z kurczaka w sosie warzywnym
Obsmażone mięso i pokrojone warzywa zalane wodą z dodatkiem przypraw
Pałki z kurczaka w sosie warzywnym
Warzywa przygotowane do sosu pokrojone w kostkę
Pałki z kurczaka w sosie warzywnym
Przyprawione kawałki z kurczaka obsmażamy z cebulą