Sposób przygotowania:
Pałki z kurczaka z sosem
Z pałek z kurczaka usunąć skórę. 4 łyżki oleju dokładnie wymieszać z sosem worcester, sosem chili, przyprawami i bazylią. Marynatą pokryć mięso i odłożyć do lodówki na ok. 2 godziny. Po tym czasie mięso wyjąć z marynaty i zrumienić z każdej strony na rozgrzanym oleju. Cebulę pokroić w kostkę, dodać do mięsa i podsmażyć. Do marynaty, w której mięso się marynowało wlać 2 szklanki wody i wymieszać. Zalać tym mięso. Dusić na małym ogniu pod przykryciem ok. 30-40 minut. Jak mięso zrobi się miękkie, zdjąć je na talerz. Mąkę rozmieszać w szklance zimnej wody. Zawiesinę powoli wlewać na patelnię i cały czas mieszać. Do sosu powoli dolewać po trochu wody i cały czas gotować, aż sos uzyska odpowiednią konsystencję. Sos doprawić do smaku przyprawą uniwersalną.