Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Pałki z marchewką z piekarnika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ekspresowe pałki z kurczaka

Pałki z marchewką z piekarnika

Składniki:

Pałki z marchewką z piekarnika

 

 

Sposób przygotowania:

Pałki z marchewką z piekarnika
Olej mieszamy z rozmarynem, papryką, imbirem, solą i pieprzem. Zalewamy oczyszczone pałki z kurczaka. Dokładnie mieszamy, odstawiamy na 20 minut. Pałki wkładamy do woreczka foliowego do pieczenia wraz z obraną, umytą i pokrojoną w talarki marchewką. Zamykamy worek i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 minut. Po tym czasie rozcinamy worek i zostawiamy w piekarniku jeszcze na 10 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami.