Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Pałki z piekarnika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pałki należy podać od razu po przygotowaniu, gdy są chrupiące.

Pałki z piekarnika

Składniki:

Pałki z piekarnika

 

  • 8 pałek z kurczaka
  • 1 marynata do drobiu
  • 4 łyżki oleju
  • 1/2 łyżeczki tymianku
  • 2 ząbki czosnku

Sposób przygotowania:

Pałki z piekarnika
Czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy z marynatą, olejem i tymiankiem i tak przygotowaną pastą dokładnie smarujemy pałki z kurczaka. Odstawiamy na godzinę, a po upływie tego czasu mięso układamy na kratce w piekarniku nagrzanym do temperatury 170 stopni i pieczemy około 50 minut (na samym dnie piekarnika ustawiamy brytfanne, do której wlewaumy szklankę wody).