Sposób przygotowania:
Paluchy ziemniaczano-serowe
Ziemniaki, z wczorajszego obiadu bądź świeżo ugotowane należy utłuc bądź rozgnieść widelcem, następnie dodajemy serek śmietankowy typu almette, suszoną bazylię oraz czosnek granulowany - wszystko duklanie mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Za pomocą szprycy do kremów formujemy na papierze do pieczenia paluchy, wstawiamy je do nagrzanego piekarnika do 200 stopnia na 17 minut. Podajemy z dowolnym sosem
pepsicOLA
Konczi
polecam u nas się świetnie sprawdziła taka przekąseczka .. i można podwójną porcję zaserwować bo w mig poszło ;)
kasnaj
szpileczka
Konczi
szpileczka
Trzymam Cię za słowo!!
-Natka-
edytaha
Konczi
hitgirl
Konczi
Można podać na zimno ... robiłam je na wieczór i zniknęły równie szybko jak na ciepło :)
hitgirl
wspaniale :)) dziękuje serdecznie, jutro rano biegnę do sklepu po składniki ;p
Konczi
mam nadzieje że wyjdą równie smaczne jak moje :)
polecam na koniec nastawić piekarnik na grzanie od góry ładnie się przyrumienią :)