Sposób przygotowania:
Paluszki 2.
Do mąki wbić dwa jajka i bardzo dobrze wymieszać. Następnie dodać do tego sól oraz mleko i ponownie bardzo dobrze wymieszać, Całą masę gotować przez chwilę, a następnie wlać na formę posmarowaną tłuszczem lub obłożoną papierem do pieczenia. Masę, która piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni do czasu, aż ciasto zetnie się. Gotowe ciasto wyjąć z piekarnika, przestudzić, a następnie pokroić na małe prostokąciki ( paluszki). Na patelni rozgrzać masło, a później piec na nim paluszki z jeden ji drugiej strony do złotawego koloru, ale uważać, żeby się nie przypaliły. Usmażone paluszki wytrzeć ręcznikami papierowymi, żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Gotowe paluszki, osuszone z tłuszczu posypać do smaku cukrem wanilinowym lub cukrem pudrem.