dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Paluszki krabowe z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

i sosem jogurtowo lnianym ze słonecznikiem i ziołami

Paluszki krabowe z warzywami

Składniki:

Paluszki krabowe z warzywami

 

 

Sposób przygotowania:

Paluszki krabowe z warzywami
Pomidora myjemy (można sparzyć wrzątkiem i obrac ze skórki), kroimy w mniejsze kawałki. Ogórka myjemy (można obrac ze skórki) i kroimy w mniejsze kawałki. Warzywa przekłądamy do miski. Paluszki krabowe odwijamy z folijek, kroimy w mniejsze kawałki i dodajemy do warzyw. Na suchej patelni prażymy słonecznik az stanie sie lekko przybrazowiony. Jogurt naturalny mieszamy z olejem lnianym, solą, pieprzem i ziołami. Sosem polewamy sałatke i posypujemy słonecznikiem.