Gabriela950

Gabriela950

Kuchcik
[Przepisów: 32]

Paluszki serowe mojej mamy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jest to dobra przekąska na imprezy.

Paluszki serowe mojej mamy

Składniki:

Paluszki serowe mojej mamy

 

  • 400g mrożonego ciasta francuskiego
  • 1 roztrzepane jajko
  • 1/2 szklanki sera mozzarella

 

Sposób przygotowania:

Paluszki serowe mojej mamy
Podgrzewamy piekarnik do temperatury 230*C. Rozwałkowujemy ciasto na grubość 0,5cm na lekko posypanej mąką stolnicy. Wycinamy paski na długość 10cm i na szerokość 2,5 cm. Do środka sypiemy trochę sera i sklejamy tylko dokładnie żeby się nie rozkleiły. Gdy wszystkie będą gotowe smarujemy je roztrzepanym jajkiem i posypujemy serem z wierzchu. Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 8-10 min do lekkiego przyrumienienia. Smacznego !!!!!