Sposób przygotowania:
Paluszki sezamowo- serowe
Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Wyłożyć blachę papierem do pieczenia. Oba gatunki mąki zmieszać z solą w misce. Dodać masło i palcami rozetrzeć je z mąką, żeby powstały grudki. Dodać parmezan wymieszać. Rozbełtac jajko w mleku. Ująć 1 łyżkę i odłożyć na później. Resztę wlać do miski z mąką i zagnieść na gładkie ciasto. Cienko posypać blat mąką i szybko wygnieść na nim ciasto. Rozsypać na blacie mielona paprykę i rozwałkować na niej ciasto. Posmarować powierzchnię odłożoną na później łyżką jajka z mlekiem. Posypać ziarnem sezamowym. Przekroić placek na prostokątne połówki. Każdą z nich pokroić w poprzek na paski szerokości ok 1 cm. Skręcić paski w świderek i poukładać na blasze. Piec 15 min.