pioge7

pioge7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 604]

Paluszki z francuskiego ciasta z serem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

znaleziony w przepisach, nie próbowany

Paluszki z francuskiego ciasta z serem

Składniki:

Paluszki z francuskiego ciasta z serem

 

  • 4 dag rokforu
  • 4 dag parmezanu
  • 8 dag masła
  • 6 dag ementalera
  • 10 dag pasztetu DROP
  • łyżeczki kajenny
  • papryka

Sposób przygotowania:

Paluszki z francuskiego ciasta z serem
Rozwałkować francuskie ciasto na 0,5 cm grubości. Obydwa sery utrzeć na tarce, zmieszać z masłem i kajenną lub szczyptą zwyczajnej papryki, przetrzeć na sito. Posmarować tą masą rozwałkowane ciasto, na to posmarwać pasztetem, pociąć w 2- cm paski długości wedle upodobania, układac na blachę, przykryć tłustym papierem, piec 15-20 minut, wyjęte z pieca udekorować paskami posypanego papryką ementalera.

Tagi:

pasztet