Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Paluszki z siemieniem lnianym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszne chrupiące paluszki, doskonałe jako przekąska

Paluszki z siemieniem lnianym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Paluszki z siemieniem lnianym

 

 

Sposób przygotowania:

Paluszki z siemieniem lnianym
Mąkę łączymy z masłem, żółtkiem, solą oraz śmietaną. Zagniatamy ciasto. Ciasto chłodzimy 3-4 godziny w lodówce. Z przygotowanego ciasta formujemy cienkie wałeczki o długości 10-15 cm. Paluszki smarujemy białkiem i obsypujemy ziarnami lnu. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy za złoty kolor w temp. 200 stopni.
Paluszki z siemieniem lnianym
Mąkę łączymy z masłem, żółtkiem, solą oraz śmietaną. Zagniatamy ciasto. Ciasto chłodzimy 3-4 godziny w lodówce. Z przygotowanego ciasta formujemy cienkie wałeczki o długości 10-15 cm.
Paluszki z siemieniem lnianym
Paluszki smarujemy białkiem i obsypujemy ziarnami lnu. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy za złoty kolor w temp. 200 stopni.