slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1012]

Pancakes dyniowe

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na pyszne, puszyste i delikatne placuszki z puree z dyni. Doskonale pasują one na śniadanie czy podwieczorek.

Pancakes dyniowe

Składniki:

Pancakes dyniowe

 

Sposób przygotowania:

Pancakes dyniowe
W misce łączymy ze sobą składniki mokre: mleko, tłuszcz, jajko i puree z dyni. Następnie dodajemy składniki suche: obie mąki, cukier i proszek do pieczenia. Ciasto dokładnie mieszamy. Rozgrzewamy patelnię i nalewamy porcję ciasta na pancakes'a (2 łyżki) . Smażymy na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor. Podajemy.