Sposób przygotowania:
Pancakes owsiane
Płatki owsiane mieszam z maślanką i odstawiam na 15 - 30 minut.
Po tym czasie dodaję jajka, rozpuszczone masło i dobrze mieszam. Dodaję pozostałe składniki, delikatnie mieszam, odstawiam, by ciasto odpoczęło, na około 10 minut (lekko się w tym czasie napuszy).
Smażę na średnim ogniu, nalewając nie za grube placki, aby usmażyły się w środku, smażę na patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu.
Podaję na gorąco z syropem klonowym lub miodem.
Po tym czasie dodaję jajka, rozpuszczone masło i dobrze mieszam. Dodaję pozostałe składniki, delikatnie mieszam, odstawiam, by ciasto odpoczęło, na około 10 minut (lekko się w tym czasie napuszy).
Smażę na średnim ogniu, nalewając nie za grube placki, aby usmażyły się w środku, smażę na patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu.
Podaję na gorąco z syropem klonowym lub miodem.