alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Pancakes waniliowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Takie pancakes można zrobić na śniadanie, obiad lub podwieczorek. Są proste w przygotowaniu i wychodzą bardzo puszyste i delikatne. Ze względu na to, że smażymy je na suchej patelni są mniej tłuste i mają zdecydowanie mniej kalorii.

Pancakes waniliowe

Składniki:

Pancakes waniliowe

 

  • 2 szklanki mąki pszennej typ 500
  • 2 jajka
  • 1,5 szklanki napoju sojowego waniliowego
  • 75 g rozpuszczonego letniego masła
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka cukru
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Pancakes waniliowe
Mąkę pszenną, sól i proszek do pieczenia przesiać do misy miksera. Jajka, napój sojowy waniliowy i letnie rozpuszczone masło roztrzepać w osobnym naczyniu i wlać do suchych składników.

Całość zmiksować na niewielkich obrotach na gładką i jednolitą masę.

Smażyć na małej i suchej patelni z dwóch stron.