szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

panierowana marchewka z sosem czosnkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

marchewka panierowana z sosem czosnkowym-palce lizać

panierowana marchewka z sosem czosnkowym

Składniki:

panierowana marchewka z sosem czosnkowym

 

 

Sposób przygotowania:

panierowana marchewka z sosem czosnkowym
Marchew umyć, oczyścić, przekroić wzdłuż i zalać osolonym wrzątkiem. Podgotowac koło 5 minut, odcedzić i osuszyć Jajka dokładnie rozkłócić w miseczce i obtoczyć w nich marchewkę i dokładnie obtoczyć w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć marchewki z obu stron aż się zarumieni. Wyłożyć na talerz i ostudzić. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i wraz z koperkiem dodać do jogurtu, dokłdnie wymieszać , doprawić do smaku solą pieprzem i polać utworzonym sosem marchewki.Marchewki podawać na ciepło ale sos musi byc zimny.